Całkiem nowy początek.

Po wielu prośbach ze strony moich Pacjentów (czyli tych CIERPLIWYCH) WRACAM NA BLOGA :). Przyszło nam bowiem żyć w nowych okolicznościach, okolicznościach, które zamknęły nas w domach, pozbawiając kontaktu z innymi i odcinając tym samym od specjalistycznej pomocy.

Musimy sobie uzmysłowić, że nic już nie będzie takie samo, świat sprzed epidemii już nie wróci.

Ciągle nakręcana spirala strachu, poczucie izolacji czy złość rewirowa, wywołana ciągłymi zakazami i nakazami, skutkują nasileniem wypadania włosów i zaostrzeniem schorzeń skóry głowy.

Jednak na szczęście żyjemy w czasach, kóre dzięki nowym technologiom, dają nam możliwość komunikacji online. Jeżeli zaczęły wypadać Ci włosy, masz nasilone objawy ze strony skóry głowy i z tego powodu odczuwasz strach lub chcesz dobrać odpowiednią kurację dla swoich włosów, po prostu zadzwoń. Dobór prostej kuracji załatwimy od ręki, natomiast żeby rozwiązać głębszy problem umówimy sie na konsultację online.

Poproszę Cię o przygotowanie szczegółowych informacji na temat objawów, historii problemu, stosowanych preparatów, leków i diety oraz poproszę o wykonanie badań krwi, których wyniki wspólnie przeanalizujemy. Niestety nie mam możliwości wykonania analizy mikroskopowej Twojej skóry głowy, więc będziemy opierać się na Twojej relacji a moje wieloletnie doświadczenie pozwoli na zebranie wszystkiego w logiczną całość.

Dobierzemy skuteczną trychoterapię i jeżeli będzie trzeba uzupełnimy niedobory organicznymi suplementami. W razie konieczności wdrożymy diagnostyczną ścieżkę Medycyny Germańskiej, którą z powodzeniem zajmuję się od pięciu lat.

Jak widzisz, mam narzędzia do tego aby mimo wszystko Ci pomóc. Wystarczy, że zadzwonisz 604235110.

2 komentarze

  1. Dominika pisze:

    Dzień dobry,
    Jakiś czas temu zauważyłam przerzedzenie włosów nad czołem., towarzyszy temu spory łojotok (myję włosy praktycznie codziennie), do tego są cienkie i matowe, w październiku wystąpiło zwiększone wypadanie sle po rozpoczęciu suplementacji ustało. Zrobiłam badania zlecone przez endokrynologa:
    D3 – 19(niedobór)-suplementuję od miesiąca
    Ferrytyna 63(11-306)
    B12 370(180-914)
    Progesteron 1,17(0,31-1,52)
    Prolaktyna 45,10(3,34-26,72)
    Testosteron wolny 1,87(0-2,85)
    DHEA SO4-347,30(18-391)
    Androstendion 2,75(0,4-3,4)
    TSH 1,32(0,37-4,2)
    aTPO 10,70(0-34)
    aTG 14(0-115)
    FSH 5,3(3,85-8,78)
    LH 4,6(2,12-10,89)
    Czy wysoka prolaktyna moze przyczyniać sie do łysienia? Dostałam rownież skierowanie na rezonans głowy oraz usg tarczycy. Będę wdzięczna za odpowiedź, dermatolodzy leczą tylko objawowo i jestem załamana:(

    1. Ilonka Junga pisze:

      Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi (przeprowadzka platformy internetowej). Oprócz podwyższonej prolaktyny i niedoboru d3 nie ma w wynikach nieprawidłowości wskazujących na jakieś dysfunkcje. Czy w ostatnim czasie konsultowała Pani sprawę prolaktyny z lekarzem? Generalnie trzeba również przyjrzeć się emocjom.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.